Life is Dangerous
Näyttely
 Noora Lehtovuori

Olisi jopa suotavaa tylsistyä, joskusTämä näyttely heijastelee tylsyyden olemusta nyky-yhteiskunnassa. Aihe on noussut tarpeesta kohdata enemmistön etuoikeutettu asema hyvinvointivaltiossa ja samalla pohtia ihmisen luontaista kaipuuta vaaraan ja jännitykseen. Nykypäivänä ihmiset pitävät tiukasti kiinni älypuhelimistaan, jotka tarjoavat jatkuvalla syötteellä tietoa ja viihdykettä. Näin kenenkään ei tarvitse kokea tylsyyttä. Ihmiset tuntuvat karttavan ja pelkäävän tylsyyttä kuin ruttoa, vaikka pysähtyneisyys ja tyhjyys voivat tarjota tilaa eksistentiaalisille kysymyksille, arvoille sekä pohjaa luovuudelle.

Life is Dangerous–näyttely oli viime vuonna esillä Ruotsissa, Göteborgissa. Noora Lehtovuori oli helmikuussa 2018 Islannissa SIM-taideresidenssissä, missä suurin osa töistä on syntynyt. Valokuvissa mallien kasvot on peitetty. Näin taiteilija on halunnut painottaa kehollisuutta, joka tuntuu olevan välillä kadoksissa digitaalisella aikakaudella. Näyttely koostuu kahdeksasta valokuvasta, kahdesta ready-made-veistoksesta sekä video- ja ääniteoksesta. Näyttely muuntuu tilan ja paikan mukaan.

Teokset on tehty yhteistyössä eri taiteilijoiden kanssa: Dooee Jeong (valokuvissa), Tobias M. Draeger (videolla), Minh Ngoc Nguyen (valokuvissa), Seunghee Park (valokuvissa).

Inspiraatio ja teeman kehitys:
Taiteilija Noora Lehtovuori lähestyy teemoja välillä yhden sanan kautta. Tämä teema on noussut sanasta tylsä/tylsyys, joka on pyörinyt tekijän päässä synnyttäen erilaisia näkökulmia. Myös pitkät keskustelut ystävien kanssa sekä havainnot ympäristöstä ja mediassa ovat ruokkineet teemaa.

Pienenä anekdoottina todettakoon, että suomalais/tanskalaisen bändin, Liiman, biisi Life is Dangerous  teki taiteilijaan suuren vaikutuksen, ja hän löysi siitä samaistumispintaa tylsyys-teemalleen. Hän myös nimesi näyttelynsä kappaleen inspiroimana.Suomen näyttelykierros alkaa Kouvolasta. Vuonna 2014 Kouvola valittiin Suomen tylsimmäksi kaupungiksi Helsingin Sanomien Tylsyys-äänestyksessä. On suuri kunnia saada aloittaa kierros täältä.

Näyttely on esillä Kouta-galleriassa,
9.2 –3.3.2019.

Tampere on Suomen keskisuuri kaupunki, joka tuntuu olevan kirjaimellisesti keskellä kaikkea ja joka on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki.
Näyttely esitetään siellä Galleria Rongassa,
8.3.–28.3.2019

Lopuksi näyttely tulee Lahteen, monien tuntemaan läpikulkukaupunkiin, josta kellään ei taida olla kunnon mielikuvaa. Lahti on myös taiteilijan syntymäkaupunki, jossa hän on viettänyt suurimman osan elämästään. Näyttely on esillä Galleria Uusi Kipinässä,
20.11.–8.12.2019

Olet sydämellisesti tervetullut tylsistymään taidenäyttelyyn yllämainituissa paikkakunnilla!


Noora Lehtovuori (s. 1983) löytää inspiraation jokapäiväisestä elämästä ja sen absurdiudesta. Hänen ajatuksensa muotoutuvat kyseenalaistamalla normeja ja tapoja, jotka ihmiset tuntuvat hyväksyvän.

Projektit jättävät tilaa taiteilijan omille epäonnistumisille. Lehtovuori käyttää huumoria välineenä havaitessaan yhteiskunnallisia häiriötä. Hän näkee työnsä ja ideansa monikerroksisina. Hänen mediat vaihtelevat valokuvauksesta tilallisiin installaatioihin, video- ja ääniteoksiin sekä kirjallisiin muotoihin.MY ART WORK

Approach something
Impulsive act -

Finding a way to be in the world

I find photography boring-
Boring is a new media

Can it be funny but serious?
Life can -

Does it reflect something

ABSURDNESS

Is that a word?

Resources:
Queries
Enquiries
Inquiries
Interrogations
Requests
Demands
Problems
Difficulties
Issues…
Dreams

In between something and the unknown